Estas son nuestras razones:

En la Associació Veïnal “La Victòria” pretendemos ser la voz de las vecinas y los vecinos para estimular una mayor participación ciudadana, impulsar y favorecer la construcción de tejido social sólido, comprometido y dinámico, potenciar la existencia de canales efectivos para la información y comunicación y abordar la comprensión de la ciudad desde una perspectiva global e integrada, abierta y plural. La asociación tiene como fin último ejercer y defender los intereses y derechos vecinales.

19 enero 2011

DIA DE L´ARBRE 2011




2011 ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS

E l Grup d´Estudis Mediambientals “Salvador Vilalta” del Centre d´Estudis del Camp de Morvedre, juntament amb Acció Ecologista-Agró, celebrarà i organitzarà el Dia de l'Arbre a Sagunt amb dues plantacions que comptaran amb la participació i col•laboració de la resta d’entitats del Consell Assessor de Medi Ambient (CCOO, AAVV La Victoria, Centre Excursionista del Camp de Morvedre, Consell de la Dona) i d’altres entitats com La Tenda de Tot el Món, el Grup de Teatre de Majors “La Il.lusió”, i Amics dels Bolets.

Les dates escollides per a les plantacions són les següents:

Dissabte 29 de gener: Plantació del Palància en la segona fase de restauració del riu PALÀNCIA, en concret a la zona de l’àntic camp de tir d’arc. La plantació es realitzarà a les 11 hores i el punt de trobada és la rotonda de l’estació de servei Octaplus. Per a aquesta plantació s’utilitzarà vegetació de ribera aportada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Diumenge 30 de gener: Plantació a la muntanya de ROMEU (camí del Corretger). El punt de trobada serà el trinquet de Sagunt a les 9.30 h, des-d’on pujarem en cotxes o altre mitjà cap a la muntanya de Romeu, o bé es pot acudir directament, cadascú pel seu propi mitjà, fins al bar i club social de l’urbanització de Bonilles-Romeu on a les 10 hores deixarem els cotxes i esmorzarem tots junts (hi haurà una picadeta i beguda a càrrec del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre).

Cal pujar pel camí Vell de Terol i després desviar-se pel camí de Romeu, on a mà esquerra del camí trobarem facilment el club social de l’urbanització Bonilles-Romeu. Després d’esmorzar pujarem caminant tots junts fins a la zona de plantació, al camí del Corretger, després d’uns 30 minuts de trajecte senzill.

En total plantarem 500 exemplars de carrasques i arbustos autòctons (llentiscle, margalló, coscolla, aladern) per enriquir la biodiversitat del paratge de Romeu. Es recomana portar calcer còmode i adequat, ponxo impermeable, aigua, esmorzar, i si és possible alguna ferramenta per a la plantació (aixada, llegona, pala, etc.).

Amb aquesta plantació, des-d’el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre volem sumar-se a l’Any Internacional dels Boscos, i divulgar d’aquesta manera la importància de la conservació i protecció del nostres boscos per les seues importants funcions ambientals, socials, i econòmiques; i en aquest sentit continuar reivindicant la protecció integral de la muntanya de Romeu amb la declaració de Paratge Natural Municipal.

El dimecres 26 de gener a les 19 hores a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de la Fundació Bancaixa se realitzarà una xarrada, titolada “ Iniciatives cíviques de repoblacions forestals“ a càrrec de Ferran Garcia, de l’Associació ARRELS d’Ontinyent.

Finalment el dilluns 31 de gener, el Grup d’Estudis Mediambientals col.laborarà en la plantació dels alumnes de segon d’ESO de l’Institut Maria Moliner que duran a terme la seua pròpia repoblació en la muntanya de Romeu, també al camí del Corretger.

Des-d’el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre volem agraïr la col.laboració i patrocini de la SAG, la Fundació Bancaixa-Sagunt, el Consell Agrari municipal, i el departament de medi ambient de l’Ajuntament de Sagunt per a la celebració del Dia de l’Arbre.

Us esperem !!!!

Sagunt (Camp de Morvedre), a 13 de gener del 2011

No hay comentarios:

Publicar un comentario